Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Genellikle yangın merdiveni ile omuz omuza kullanılan bu ivedi çıkış bapsı, buhran anlamış olurında insanoğluın yangın vadiından hızla uzaklaşmalarını sağlayarak dirimsel bir gösteriş üstlenmektedir.

Yeni örgülarda makul yüksekliğe iye binaların yangın merdiveni yapmasının ıztırari başüstüneğu yangın yönetmeliğinde belirtilmektedir. ölçün yangın çıkışı ve bapsına ehil olan binalarda yangın merdivenleri çatı çekimına dahil edilir.

Kaçış yolları ve diğer tedbirler, yangın yahut başka müstacel durumlarda yaşama güvenliğinin sadece yekta bir tedbire dayandırılmayacağı halde tasarlanır.

120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda kötü sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini sağlar ve sağlamlıklı bir şekilde olay yerini vazgeçme etmelerini kolaylaştırır.

Dolgu kullanılarak kapı abur cuburluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda zahmetsiz açılacak şekilde Yangın Kapısı itimat kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi konusunda mahir personelimiz tarafından kaleme alınan bu tasarmızda;

Evgin çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını Yangın Merdiveni Kapısı önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Yangın kapılarında evgin durumlarda içeriden hariçarı sevap tutum güfte konusu evetğu midein, insanoğluın ürkü bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve alay konusu harekete onay vermesi gerekir.

Bunun ciğerin de deneyimli yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin profesyonel şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne kadar yavuz ise buna bandajlı olarak da yangına peklik süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da birlikte fiyat peşışını getirmektedir.

Sadece kapının açılması görevini adına getirmekle kalmayan ürkü Bar aynı zamanda kapının güvenli olarak kapanmasını katkısızlar.

Kaçış karınin kullanılmasına onay verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en daraç basamak çokliği, konutlarda 100 mm’den ve vesair strüktürlarda 125 mm' den azca olamaz. Her kaçış merdiveninin her iki nezdinde duvar, korkuluk veya küpeşte bulunması gerekir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda sınırlı bir müddet ısı ve flama geçişine direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

ürkü pas sebebiyle bağırsakerden dünyaarı çıkmak isteyenler yalnızca bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı düz iterek kapıyı harisabilirler. Bu sayede çok kolaylık ve hızlı bir şekilde ivedili çıkış dokumalabilir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları spontane kendiliğinden olarak kapanarak güvenliği katkısızlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Report this wiki page